Apple melder sig ind!


Apple melder sig ind!

Så kom Apple endelig på banen med deres bud på hvordan AI skal integreres i Apple universet, og selvom det ikke er revolutionerende, så er det alligevel ret godt. Først og fremmest har de selvfølgelig fundet på et catchy navn – Apple Intelligence. Og "intelligence" bliver et omdrejningspunkt.

Der er omtrent halvanden milliard aktive iPhone-brugere i verden og mængden af information de opbevarer på deres telefoner er enorm. Fordi Apple både kontrollerer hardware og software har de mulighed for at udvikle AI-services som ingen af deres konkurrenter kan – og uden at risikere at kompromittere dine personlige data.

Privatliv og datasikkerhed har været en af de største bekymringer omkring udbredelsen af AI, men udover at Apple allerede har et stærkt brand inden for beskyttelse af brugernes data, bliver Apple Intelligence et system der fungerer lokalt på den enkelte enhed. Dvs. dine data skal ikke sendes ud i cyberspace, deles med 3. parts leverandører eller risikerer at blive hacket fra et stort eksternt datacenter. 

Den kommende iPhone 16 vil få en ny og kraftig AI-chip som kan udføre de fleste opgaver direkte på din telefon og i det nye styresystem, IOS18, vil ChatGPT være integreret så du kan bruge funktionaliteten uden at bekymre dig om hvorvidt dine data bliver delt eller kendt af andre end dig selv. Dvs. du kan få hjælp til at skrive mails eller SoMe opslag og det hele vil afspejle din naturlige måde at formulere dig på fordi Apple Intelligence kan lære af alle dine tidligere opslag eller mails. Og til forskel fra eksempelvis Microsoft Copilot eller andre tilsvarende services, forlader dine data aldrig dine personlige enheder og du vil have den kryptering og beskyttelse som Apple allerede er førende på.

Du kan også forvente at møde en helt ny og langt bedre version af Siri. Du vil kunne føre mere dialogbaserede samtaler i stil med hvordan du kommunikerer med ChatGPT, og du vil kunne bede om hjælp på en helt ny måde der relaterer sig til dine personlige præferencer og historik. Du vil kunne sige ”spil lige den Ed Sheeran sang jeg hørte flere gange i går”, eller "lav en spilleliste med en blanding af det jeg har hørt mest den sidste uges tid". Eller ”send opskriften fra i lørdags til min søster – den med kylling og sur-sød sovs”.

Apple Intelligence vil lære dig og dine vaner at kende og kunne minde dig om væsentlige begivenheder eller aftaler uden at du nødvendigvis har sat en gammeldags alarm. Du har måske bare bedt Siri om at huske dig på fødselsdage i kalenderen ”et par dage i forvejen” eller du får besked om et uheld på motorvejen hvis du plejer at køre en bestemt rute på et bestemt tidspunkt. Forestil dig din iPhone som en personlig butler. Når du åbner køleskabet og ser der mangler mælk, siger du bare ”Siri – skriv mælk på huskesedlen” eller hvis der er rester tilbage fra igår beder du om forslag til hvad du kan lave med dem idag.

I starten skal Apple Intelligence naturligvis lære dig bedre at kende, men den er allerede godt hjulpet på vej med alle de informationer der allerede ligger på din iPhone, iPad eller Macbook og lynhurtigt vil den lære dine vaner at kende, din skrivestil, hvornår du tænder for musikken og hvilken musik du typisk hører på forskellige tidspunkter af dagen.

Som tidligere kommer Apple ikke til at opfinde noget helt nyt, men i stedet forbedre og forfine det eksisterende så brugeroplevelsen bliver bedre. I hvert fald til en start. Mange tror stadig at Apple arbejder på langt mere avancerede services som eksempelvis hjemmerobotter (det kan du læse mere om her). Indtil videre må vi vente til september når både den nye iPhone 16 og det nye styresystem med Apple Intelligence kommer ud. 

Selvom det måske ikke lyder revolutionerende, så tror jeg alligevel du vil blive overrasket, og om få år vil vi tænke tilbage på de nuværende iPhones som forældede, gammeldags og ”dumme”.

-